Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μουσείο Σχολικής Ζωής και  Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού
Τριπόδων 23 Πλάκα
info@ekedisy.gr
Δείτε το ΕΔΩ


Ένα νέο μουσείο ζωντανεύει στην Αθήνα και αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να επισκεφτείτε την Πλάκα και να περιπλανηθείτε στα στενά και γραφικά σοκάκια της. Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 19ου αι., στην οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, το οποίο εντυπωσιάζει για τις διακοσμητικές του λεπτομέρειες και τις πλούσιες οροφογραφίες.
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης αξιοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες συλλογές σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού, η οποία καλύπτει χρονικά διάστημα περίπου τριών (3) αιώνων, επιδιώκει να ανασύρει μνήμες από τα σχολικά χρόνια.Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής σας στον χώρο μας, θα έχετε την ευκαιρία να φορέσετε ξανά την μπλε ποδιά και να περιηγηθείτε στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων, να αναγνωρίσετε αντικείμενα των σχολικών  χρόνων και της διδασκαλίας αλλά και να καθίσετε ξανά στα θρανία, αφού με μεγάλο μεράκι δημιουργήσαμε μια προσομοίωση τάξης των παλαιότερων δεκαετιών.


Οι μεγαλύτεροι θα επαναφέρουν τις σχολικές αναμνήσεις βλέποντας τα παλιά σχολικά βιβλία και θα θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια καθισμένοι στα ξύλινα θρανία, γράφοντας στις πλάκες με τους κονδυλοφόρους. Οι μικρότεροι, λαμβάνοντας μέρος στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα διαδραστικό ταξίδι στο χρόνο ανακαλύπτοντας την ιστορία του παλιού σχολείου, αλλά και να συμμετάσχουν σε διαδρομές και δράσεις σχετικές με το περιβάλλον, την τέχνη, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την παράδοση και τον πολιτισμό.Στον  χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης φιλοξενούνται πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις,  βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες και διαλέξεις.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς την προσπάθεια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, μπορείτε να γίνετε μέλη και να έχετε τα προνόμια που σας παρέχει η κάρτα μέλους με δωρεάν είσοδο και εκπτώσεις σε όλα του τα προγράμματα.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε δωρεές. Οι συλλογές μας εμπλουτίζονται καθημερινά και  τις δικές σας δωρεές. Η δωρεά σας καταγράφεται και σας αποστέλλεται σχετική επιστολή. Τα αντικείμενα χρησιμοποιούνται είτε στις εκθέσεις μας είτε ως ερευνητικό υλικό.

  
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εκπονεί:
·         Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία κάθε  βαθμίδας.
·         Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και γονείς.
·         Εργαστήρια και επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών και ενηλίκων
·         Ξεναγήσεις και προβολές σε ομάδες ενηλίκων, φοιτητών, Συλλόγων.
·       Ξεναγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία και ιστορικούς χώρους της Πλάκας (μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ομάδες άνω των 5 ατόμων κατόπιν συνεννόησης).Πωλητήριο
Μέσα στο μουσείο λειτουργεί πωλητήριο με  επιλεγμένα αντικείμενα και ιδέες για αναμνηστικά και δώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου