Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αλατζά Ιμαρέτ-Έκθεση Ζωγραφικής για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

1912 - Πρόσωπα και εικόνες: ομαδική έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής


Μια εικαστική προσέγγιση στα χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση βυζαντινής ζωγραφικής με τίτλο ‘1912 – Πρόσωπα και εικόνες’ στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93).

Η έκθεση πραγματεύεται την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη ματιά 10 σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, που αποτυπώνουν στον καμβά τους, ανώνυμους και επώνυμους ήρωες, γεγονότα και συναισθήματα. Με διάφορα υλικά και τεχνικές ο καθένας, αλλά με κοινή συνισταμένη τη βυζαντινή τεχνοτροπία και την επιθυμία να επιχειρήσουν μια σύγχρονη εικαστική καταγραφή της απελευθέρωσης. Η πρόταση σχηματοποιήθηκε μετά από σχετική ιδέα του επίκουρου καθηγητή του Παν. Αθηνών και Ζωγράφου Γιώργου Κόρδη.

Συμμετέχουν οι: Βράνος Χαρίλαος Ιωάννης, Καρέλας Σπύρος, Κόρδης Γεώργιος, Κουγιουμτζής Κωνσταντίνος, Κωνσταντουλάκη Αγγελική, Μίχος Γεώργιος, Παναηλίδης Σωτήρης, Παντελάκης Κωνσταντίνος, Τσιάντας Δημήτρη, Χατζοπούλου Μαρία. Επιμελήτρια έκθεσης Mαρία Χατζοπούλου

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 – 30 Οκτωβρίου 2012. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της είναι από Τρίτη έως Κυριακή, 10:00 - 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου