Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης



Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το μοναδικό κρατικό μουσείο για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, θεσμοθετήθηκε το 1997 και εποπτεύεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (Γενική Γραμματεία Πολιτισμού). Το Δεκέμβριο του 2001 το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στεγάστηκε στον πρώτο όροφο της Αποθήκης A’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της αποστολής του στοχεύει σε δράσεις τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.
Συλλογές - Αρχεία – Ψηφιοποίηση
Οι συλλογές και τα αρχεία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελούνται από περισσότερα από 100.000 φωτογραφικά αντικείμενα. Στα αρχεία του που καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1890-1980 περιλαμβάνονται έργα των Σωκράτη Ιορδανίδη, Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Λέτσιου, ΠαπαΙωάννου, τμήμα των αρχείων του Κώστα Μπαλάφα και της Νelly's, Η ψηφιοποίηση της φωτογραφικής συλλογής και των αρχείων του Μουσείου πραγματοποιήθηκε σε μια πιο συστηματική βάση με την οικονομική αρωγή του προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», του Γ΄ Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης (προσκλήσεις 65, 78, 172). Στο πλαίσιο αυτό ψηφιοποιήθηκαν τα αρχεία της μόνιμης συλλογής του, καθώς και μέρος των αρχείων του.



Δείτε τις  ψηφιοποιημένες συλλογές. Μπορείτε να δουλέψετε με  συγκεκριμένους φωτογράφους ή με συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης με τις οποίες οι μαθητές/ριες μπορούν να εργαστούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου