Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
H γιορτή της 28ης Οκτωβρίου
Mια εξαιρετική πρόταση για ένα διαφορετικό τρόπο εορτασμού της εορτής από το blog  της Άννας Παππά ΕΔΩ

1. Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου.
Πατήστε εδώ:

2.  Πλούσιο υλικό με τραγούδια, εφημερίδες, αρχεία, φωτογραφίες, αφίσες, γελειογραφίες. Πατήστε εδώ: Από τον Α΄Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών
3. Ποιήματα για την 28η Οκτωβρίου από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακελείου ΕΔΩ
4. Σχετικό υλικό δείτε ΕΔΩ5. Σχετικό υλικό από την ΑΚΙΔΑ. Δείτε ΕΔΩ
6. Υλικό από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ΕΔΩ
7. Ωραίο υλικό ΕΔΩ

8. Ανεξάρτητη Ομάδα Εκπαιδευτικών Δείτε ΕΔΩ  το σχετικό υλικό
9. Υλικό από το blog του Μοτσιόλα Σιδέρη ΕΔΩ
10. H Ελλάδα των Βαλκανικών πολέμων από τη σελίδα της Βουλής ΕΔΩ
11. Υλικό από τις e selides ΕΔΩ
12. Βίντεο με την απελευθέρωση της Αθήνας ΕΔΩ13. Υλικό από την ιστοσελίδα της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΔΩ
14. Από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας ΕΔΩ
15. e Πύλης Εκπαίδευσης ΕΔΩ
16. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περικλής ΕΔΩ
17. Εκπαιδευτικό Υλικό για Φιλολόγους ΕΔΩΤαινίες για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Το ξυπόλητο τάγμα. του Γκρεγκ Τάλλας (Γρηγόρη Θαλασσινού)Ελληνική ταινία του 1954 (που αναγνωρίσθηκε διεθνώς, αλλά όχι στην Ελλάδα), η οποία αφηγείται την ιστορία των παιδιών του Παπάφειου ορφανοτροφείου της Θεσσαλονίκης και την προσπάθειά τους να επιβιώσουν τα σκληρά χρόνια της Κατοχής, όταν οι Γερμανοί επιτάξανε το ορφανοτροφείο και τα πέταξαν στους δρόμους.

Ο Μεγάλος Δικτάτοραςτου Τσάρλι Τσάπλιν(Δυστυχώς στα αγγλικά. Στο YouTube πάντως, κυκλοφορούν κάποια -έστω ολιγόλεπτα αποσπάσματα- της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους.)

Ψηλά τα χέρια Χίτλερ, του Ροβύρου ΜανθούληΑντιπολεμική ταινία του 1962, με τον Θανάση Βέγγο και τον Ανέστη Διαμαντόπουλο.

 Ο Ντούτσε αφηγείται πώς …κατέκτησε την Ελλάδα, του σκιτσογράφου Σταμάτη Πολενάκη.
Εξαιρετική ταινία μικρού μήκους (και η πρώτη κινούμενων σχεδίων που φτιάχτηκε στην Ελλάδα – τύπου «Μίκυ-Μάους» όπως γράφει ο σκηνοθέτης).
Μέσα σε 6,5 λεπτά ξετυλίγεται ο απόλυτος εξευτελισμός του Μουσολίνι και της φασιστικής εκστρατείας του εναντίον της χώρας μας.

 Ο ουρανόςτου Τάκη Κανελλόπουλου (παραγωγής 1962)Μία από τις κορυφαίες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Βασίστηκε σε διηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο του ’40.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ταινία είναι χωρισμένη σε 9 (περίπου δεκάλεπτα) μέρη, τα οποία όμως διαδέχονται το ένα το άλλο αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε άλλη ενέργεια πέρα από την επιλογή αναπαραγωγής στο πρώτο βίντεο.
Αν, πάλι, θέλετε τα αποσπάσματα  ξεχωριστά, πατήστε ΕΔΩ!)΄Οι Γερμανοί ξανάρχονται, του Αλέκου  Σακελλάριου

1 σχόλιο:

  1. Μία ιστοσελίδα με τραγούδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου: http://28oktovriousongs.weebly.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή