Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα



Μουσείο  του Μακεδονικού Αγώνα

Δείτε τις εκδηλώσεις του  Μουσείου:

Γιορτή της Σημαίας: Στα Βήματα των Ελευθερωτών, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, 9:00–11:30

Αγαπητοί Φίλοι, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, 9.00-11.30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί παρέλαση- αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη με τίτλο: Γιορτή Σημαίας: στα βήματα των απελευθερωτών".


Έκθεση με τίτλο «Πρόσκοποι, Ανιχνευτές του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913»


Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 από την απελευθέρωση της πόλης μας, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη 2012», οργανώνει έκθεση με τίτλο «Πρόσκοποι, Ανιχνευτές του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913».


Δείτε τα εκπαιδευτικά του προγράμματα:

Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα

Κρυμμένα μηνύματα και καλά φυλαγμένα μυστικά περιμένουν την αποκρυπτογράφισή τους. Τα παιδιά μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι γρίφων ανακαλύπτουν τη μυστική φύση του Μακεδονικού Αγώνα επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη λογική τους!

Ταξιδεύοντας στο χρόνο πάνω σε μία πένα και ένα …ποντίκι! (2003 – σήμερα)

Το πρόγραμμα καλεί τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από πορείες και στάσεις που επιζητούν το κριτικό κοίταγμα της Ιστορίας.
Με συντροφιά την πένα των Μακεδονομάχων τα παιδιά επεξεργάζονται κατά ομάδες θεματικές ενότητες μέσα στη σχολική αίθουσα και τη μετατρέπουν σε ερευνητικό κέντρο. Κατόπιν, επισκέπτονται το μουσείο, όπου τα ίδια πια ως ξεναγοί παρουσιάζουν τοθέμα τους χρησιμοποιώντας τα εκθέματα του χώρου. Τέλος, το ερευνητικό κέντρο του μουσείου ανοίγει τις πόρτες του και τα αρχεία του και δείχνει πώς η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα.

Μουσειοσκευή: «Ο Μακεδονικός Αγώνας στο Βάλτο των Γιαννιτσών» (2005 – σήμερα)

Μια μαγική μουσειοβαλίτσα μεταμορφώνει τη σχολική αίθουσα σε μυστηριώδη βάλτο. Κούκλες, παιχνίδια, κατασκευές και μύρια άλλα, που ξεπηδούν από τη βαλίτσα, μεταφέρουν τους μικρούς μας φίλους στο παρελθόν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ο Μακεδονικός Αγώνας μέσα από τα διηγήματα της Πηνελόπης Δέλτα (1985 – 2007)


Στόχος του προγράμματος ήταν η εξοικείωση με το Μακεδονικό Αγώνα μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού, της ψυχαγωγίας και της αυτενέργειας των παιδιών.

Στην ιστοσελίδα του υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας.

http://www.imma.edu.gr/imma/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου